Srbija

Utorak, 16.06.2020.

09:27

Novina na Adi Ciganliji – besplatan prevoz posetilaca

Menadžment JP "Ada Ciganlija" je pripremio jedinstveni ekološki vid transporta posetilaca u delovima Ade Ciganliji koji nisu dostupni za motorna vozila.

Izvor: Energetski portal

Novina na Adi Ciganliji – besplatan prevoz posetilaca
Foto: Depositphotos, nemar74

Uređenjem i rekonstrukcijom velikog parking prostora kod objekta "Kupatilo Beograd" stekli su se adekvatni uslovi za prihvat velikog broja turista.

Imajući u vidu neophodnost očuvanja ekoloških parametara Ade Ciganlije, menadžment preduzeća će u saradnji sa Gradom Beogradom omogućiti potpuno besplatan prevoz za sve posetioce od parking prostora do kupališta na Savskom jezeru pomoću 4 resort vozila na elektropogon, prenosi Energetski portal.

Ova vozila su izuzetno tiha i jednostavna prevozna sredstva, koja ostvaruju veliku uštedu na pogonskom gorivu, čiji su troškovi upotrebe izuzetno niski, a potrebe za održavanjem minimalni. Takođe, nabavljena su i 3 električna minibus vozila (2 otvorenog i 1 vozilo zatvorenog tipa) koja će po simboličnoj ceni putnike prevoziti od autobuske stanice u Radničkoj ulici do nekoliko lokaliteta na Adi Ciganliji. Za potrebe službi JP "Ada Ciganlija" nabavljeno je 7 elektrotrotineta koji će služiti za obavljanje redovnih radnih aktivnosti, a sve u skladu sa opredeljenjem za ekološki čistu Adu Ciganliju. Uvođenjem ovakvog vida transporta, Ada Ciganlija će svakako dobiti na atraktivnosti uz istovremenu brigu o ekološkim aspektima koje je nephodno ispoštovati kako bi Ada ostala ono što zaista jeste – ekološka oaza nedaleko od centra višemiolionskog grada. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor JP "Ada Ciganlija" Robert Đukić u petak 13. juna najavili su otvaranje kupališne sezone na Savskom jezeru i predstavili nova elektrovozila koja će biti na usluzi posetiocima "beogradskog mora" tokom letnjih meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: