Er Srbija u flotu dodaje dva aviona ATR 72-500

Očekuje se da će Er Srbija u svoju flotu dodati dva aviona ATR 72-500 kako bi ostvarila svoje planove za povećanje frekvencija letova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

09:50

Er Srbija u flotu dodaje dva aviona ATR 72-500
Foto: Depositphotos, nitinut380

Avio-kompanija je u završnoj fazi zaključivanja ugovora o lizingu za avione. Jedna letelica će, kako se očekuje, u flotu ući već sledećeg meseca, a druga u aprilu, mada tačni datumi zavise od konačnog sporazuma koji kompanija postigne sa zakupcima.

Kako saznaje Eks-Ju Aviejšn, očekuje se da će avio-prevoznik u službu vratiti još jedan ATR72 koji je iznajmljivao u poslednjih nekoliko godina. Time će kompanija imati ukupno sedam aviona ovog tipa za letnju sezonu 2020. godine. ATR 72-500 može da primi 70 putnika.

Srpski avio-prevoznik nedavno je potvrdio da će najmanje dve letelice ući u flotu 2020. godine.

Avio-kompanija je sklopila ambiciozan plan za predstojeće mesece, sa rastom frekvencije koji bi trebalo da krene već ovog januara na određenom broju ruta. Letovi za Atinu i Solun biće povećani na deset i šest nedeljno, sa trenuthih sedam i pet.

Pored toga, nacionalni prevoznik planira da ovog leta poveća frekvencije za Ljubljanu i Zagreb na 17 i 13 nedeljno, sa trenutnih 12 i 11.

Tokom predstojećeg leta, srpski prevoznik će leteti i iz Kraljeva ka Beču i Solunu.

U međuvremenu, Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) je sertifikovala kompaniju za drugi nivo NDC standarda, čime je postala jedna od prvih avio-kompanija u jugoistočnoj Evropi koja je svoj distributivni sistem prilagodila savremenim načinima komunikacije.

Pored toga, kako je potvrdila IATA, kompanija je prva na svetu sa najnovijom 19.2 standardnom verzijom koja klasifikuje mogućnosti distribucije proizvoda.

Zahvaljujući ovom standardu, u okviru pilot projekta, Er Srbija će od 2020. godine ponuditi portal kao platformu za distribuciju svog proizvoda, koja uključuje ulaznice i sve dodatne usluge pre, za vreme i posle leta.

"Danas je avio-prevoznik postao roba, tako da moramo biti spremni da menjamo naš pristup klijentima i prilagodimo ponudu našeg proizvoda trgovačkim principima, uz osluškivanje iskustava iz direktne prodaje. Zbog toga je ovaj standard i sve ono što njega sledi u našoj budućoj komunikaciji sa svima koji prodaju naše karte od veoma velikog značaja za Er Srbiju", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: