Na "Konstantin Veliki" sleteće 400.000 putnika

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" "prebaciće" sigurno ove godine 400.000 putnika.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

07:50

Na
Foto: Epa, Ðroðe Saviæ

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" imaće šest miliona putnika, procenjuje pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoran Ilić.

Ilić je pomenuo i aerodrom "Morava" u Kraljevu rekavši da bi letovi s njega trebalo da počnu u prvoj nedelji decembra.

On je istakao da je za državu posebno značajan rast putnika na aerodromu u Beogradu jer je u skladu sa prognozom na kojoj je zasnovan koncesioni ugovor.

"U tom ugovoru predvidjena je stopa rasta od tri odsto, a mi smo ove godine čak tri puta iznad toga, što nam daje ozbiljnu sigurnost za budućnost", rekao je Ilić na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o avio-saobraćaju. Ilić je rekao da je "Konstantin Veliki" imao, kako je ocenio, "lep period razvoja" i najavio nova ulaganja u njega.

"Na aerodromu u Nišu smo značajno povećali broj zaposlenih i broj linija. Daleko smo od onog scenarija koji su neki predvidjali: da će putnici odlaziti i da neće biti lou kost kompanija", rekao je Ilić. Dodao je da avio-kompanije ne zanima "kakav je novac, već samo da li ga ima ili nema".

Govorio je i o izmenama Zakona o avio-saobraćaju kako bi se uskladio s propisima EU, i kazao da javna rasprava o tome traje do 27. novembra, te će potom nacrt izmena razmotriti Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: