Siniša Mali: Veća ulaganja u inovacije

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima fondacije "Konrad Adenauer Štiftung", koju je predvodio zamenik generalnog sekretara Gerhard Valers.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

13:30

Siniša Mali: Veća ulaganja u inovacije
Foto: Ministarstvo finansija

S obzirom na to da Valers učestvuje u formulisanju fondacijskih programa širom sveta, pa i u Srbiji, istakao je da su obrazovanje i ulaganje u inovacije dve veoma značajne oblasti.

Ministar Mali je upoznao svog sagovornika sa detaljima predviđenih sredstava za inovacije u budžetu za 2020. godinu, kao i sa daljim planovima Vlade na podsticanju inovacija u Srbiji.

"Mi smo kroz Fond za inovacione delatnosti i Fond za nauku predvideli i izdvojili značajna sredstva za inovacije u budžetu za 2020. godinu", kazao je Mali i dodao da Vlada Srbije dobro prepoznaje da se budući ekonomski rast zemalja u svetu sve više oslanja na inovacije i najnovije tehnologije.

Mali je naglasio da se dosta radi na olakšavanju poslovanja privrednika i podsetio da je još prošle godine započet rad na poreskim olakšicama kojima se podstiče inovaciona delatnost, kao i da se sa tom praksom nastavlja i u budućnosti.

Ministar je obavestio sagovornike o makroekonomskim rezultatima, ističući kao značajnu vest da je list "Fajnenšel tajms" proglasio Srbiju rekorderom po broju direktnih stranih grinfild investicija u prošloj godini, kao i da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine privukla za 43 odsto više direktnih investicija nego u istom periodu 2018. godine.

On je naveo da u Srbiji posluje veliki broj firmi iz Nemačke i da je u njima zaposleno oko 60.000 radnika.

Fondacija "Konrad Adenauer Štiftung" juče je zvanično otvorila novu kancelariju u Beogradu a njeni programi se formulišu kao podrška jačanja i produbljivanja političke, ali i svake druge saradnje Nemačke i zemlje u kojoj ta Fondacija funkcioniše i ima svoje sedište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: