NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2015

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

13:20

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2015
Foto: NIS

Kompanija NIS predstavila je Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu, koji je u skladu sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI).

Prema ovim pravilima, Izveštaj NIS-a je usklađen sa G4 standardima, odnosno smernicama za izveštavanje o održivosti za Sektor nafte i gasa.

Osim što je prva kompanija u Srbiji koja je objavila verifikovan Izveštaj o održivom razvoju, NIS je u toku 2015. godine nastavio da unapređuje transparentnost izveštavanja u ovoj oblasti, pa je broj indikatora povećan sa 69 na 80.

Izveštaj je verifikovala nezavisna revizorska kuća Ernst&Young u Srbiji i tradicionalno je predstavljen na dijalogu zainteresovanih strana gde su pored Kirila Kravčenka, generalnog direktora NIS-a, učestvovali i Stiven Fiš, partner u revizorskoj kući Ernst&Young, Irena Solorano, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Ana Trbović, profesorka na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u Beogradu.

Akcenat u Izveštaju o održivom razvoju za 2015. godinu je na onome što je NIS učinio u sprovođenju HSE politike, odnosno u oblasti zdravlja i bezbednosti na radu i zaštite životne sredine. NIS je ujedno i 2016. godinu proglasio godinom HSE-a u kompaniji, pokazujući da su pitanja iz te oblasti apsolutni prioritet u poslovanju.

Upravo zato je, nakon uvodne diskusije, održan panel na temu „Godina bezbednosti (HSE) u NIS-u i aktivnosti na polju bezbednosti zaposlenih i zaštite životne sredine“ na kojem su učestvovali predstavnici NIS-a, državnih institucija i najvećih kompanija u Srbiji.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a sadrži informacije o važnim aspektima poslovanja i dostignućima koje je NIS, kao društveno odgovorna kompanija, ostvario u prethodnoj godini, a koja su usmerena na unapređenje života u zajednici kroz ostvarenje ekonomskog, kulturnog i socijalnog rasta. Posvećeni primeni najviših standarda u izveštavanju, polazna osnova za pripremu NIS-ovog Izveštaja je i ove godine bila Matrica materijalnosti, koja predstavlja uporedni pregled ključnih tema za poslovanje iz ugla kompanije, kao i zainteresovanih strana.

NIS je svoj prvi verifikovani Izveštaj o održivom razvoju objavio 2011. godine i od tada poštuje GRI smernice koje su opšteprihvaćeni okvir za izveštavanje o ekonomskom, ekološkom i društvenom učinku organizacije.

Kompletan Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu kompanije NIS može se naći na sajtu kompanije: www.nis.eu.

Više informacija o standardima u korporativnom izveštavanju nalazi se na internet adresi: www.globalreporting.org.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: