Srbija

Četvrtak, 21.04.2016.

11:27

Mi kad opravimo košta 20.000 EUR a ne 20x više

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe "Srbija Kargo" saopštilo je da je završilo investicionu popravku jedne dizel lokomotive.

Izvor: Beta

Mi kad opravimo košta 20.000 EUR a ne 20x više
Foto: Tanjug

To je prvi put nakon četvrt veka da je taj posao železnica samostalno uradila i da ga nije poverila remonterima.

Kako se navodi, na taj način "Srbija Kargo" uštedeo je oko 380.000 evra, odnosno troškovi remonta dizel lokomotive u radionici u Kraljevu iznosili su oko 20.000 evra, dok cena investicione opravke jedne lokomotive kod remontera u proseku iznosi oko 400.000 evra.

Dodaje se da je u kraljevačkoj radionici u toku popravka još jedne dizel lokomotive, koja će biti završena krajem juna, a do kraja godine samostalno će biti urađena investiciona popravka još dve ovakve lokomotive.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Srbija Karga" Miroljub Jevtić izjavio je da će tokom ove godine samostalnim radom u radionicama tog preduzeća biti obezbedjen veći broj lokomotiva za teretni železnički saobraćaj na neelektrificiranim prugama širom Srbije, naglasivši da će taj posao koštati i skoro milion i po evra manje nego ranije.

"Zahvaljujući sopstvenom angažovanju i aktivnostima, 'Srbija Kargo' već od 2017. više neće iznajmljivati dizel lokomotive, što će nam doneti dodatne uštede i povaćenje prihoda", kazao je Jevtić.

U saopštenju se podseća da je reč je o dizel lokomotivama kupljenim pre 40 godina od Dženeral motorsa, i da će nakon rekonstrukcije one biti u saobraćaju još pet do sedam godina, odnosno do naredne investicione opravke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: