Srbija

Četvrtak, 24.12.2015.

10:44

Cene goriva padaju i u Srbiji, evo koliko

Prosečne maloprodajne cene benzina i dizela u Srbiji i u prethodnih sedam dana su zadržale tendenciju pada, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije.

Izvor: B92

Default images
Foto: UNKS

U odnosu na vrednosti od pre sedam dana, prosečna cena litra dizela je manja za 1,82 din, a benzina za 67 para, dok je prosečna cena TNG auto-gasa ostala na istom nivou, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena benzina u Srbiji od 1,066 evra po litru je 4,5 odsto niža od proseka u regionu, dok je cena dizela od 1,083 evra za litar za oko 6 procenata viša od regionalnog proseka.

Kada se cene goriva izraze u evrima po srednjem kursu nacionalnih banaka, i kod benzina i kod dizela po cenama goriva prednjače Grčka i Albanija, dok su po pravilu, zbog najnižih državnih zahvatanja, na dnu liste Bosna i Hercegovina i Makedonija, navodi to udruženje.
Foto: UNKS
Pad cene sirove nafte, ali pre svega kotacija benzina i dizela koje neposredno utiču na veleprodajno tržište u našoj zemlji i regionu, prenosi se na tržišta svih zemalja. S obzirom na veliku dinamiku promena na međunarodnom tržištu u nekoj zemlji se ove promene odraze par dana ranije u nekoj kasnije, ali je trend kretanja cena u čitavom regionu jednak, dodaje se.
Foto: UNKS
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: