Telekom bi unapred dividende iz RS

Telekom Srbije većinski vlasnik Telekoma Srpske, ponovo je zatražio da se akcionarima Telekoma Srpske unapred isplati dividenda.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

09:42

Default images

Ovog puta, akcionari bi ponovo pre završnog obračuna za poslovnu godinu, podelili 55,7 miliona KM dobiti.

Upravni odbor je Skupštinu akcionara Telekoma Srpske sazvao za 6. decembar i predložio donošenje odluka o raspodeli i isplati dobiti za prvu polovinu 2010. godine i neraspoređene dobiti iz prethodnih godina.

U materijalima za skupštinu akcionara navodi se da je po Periodičnom obračunu za prvu polovinu 2010. godine ostvarena neto dobit od 45.954.716 KM, dok neraspoređena dobit iz prethodnih godina iznosi 9.874.159 KM.

Međudividenda i dividenda bi se rasporedila srazmerno na sve akcije kompanije, odnosno 0,1136 KM po akciji.

Međudividenda i dividenda bi se isplatila akcionarima Telekoma koji bi taj status imali na dan 27. decembra ove godine.

Analitičari procenuju da je ovo očit dokaz da Telekomu Srbije, većinskom vlasniku, nedostaje finansijskih sredstava. Podsećaju da je Telekom Srbije i prošle godine, takođe, zatražio isplatu dividenda unapred i u novcu, a ne u akcijama što bi bilo logičan potez većinskog vlasnika koji želi ulagati u razvoj kompanije.

Nije prvi put

Prvi put na ovim prostorima jedna kompanija je podelila međudividendu svojim akcionarima. Skupština akcionara Telekoma Srpske je, na predlog većinskog vlasnika Telekoma Srbije, to uradila 8. maja prošle godine. Odlučeno je da se podeli dobit iz prvog kvartala 2009. godine, te neraspoređene dobiti iz prethodnih godina u iznosu od 30 miliona KM.

Akcionari su tako ukupno podelili 48,8 miliona KM od međudividenda i dividende iz neraspoređene dobiti iz prethodnih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: