Region

Ponedeljak, 27.07.2020.

19:24

Nova vlada obnovila planove za Kroacija erlajns: "Država mora da ponudi konačno rešenje"

Novoizabrana vlada Hrvatske obnovila je planove o spajanju Kroacija erlajnsa i državnih aerodroma u holding nakon što je pandemija zaustavila privatizaciju.

Izvor: B92

Nova vlada obnovila planove za Kroacija erlajns:
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Ministar za more, transport i infrastrukturu Oleg Butković rekao je da će rešenje za Kroacija erlajns biti predstavljeno do kraja godine, prenosi portal Exyuaviaon.

"Ono što je najvažnije i što nam zadaje najviše glavobolja je kako stabilizovati kompaniju koja je već bila u problemima koji su sada pogoršani zbog koronavirusa. Spremamo široi opseg mera zajedno sa Minisartvom finansija", kazao je Butković.

Istakao je da Kroacija erlajns ne može da preživi u svom sadašnjem obliku na duži rok.

"To je bilo jasno i pre korone, pa smo počeli da tražimo strateškog partnera. Taj procej je prekinut izbijanjem pandemije. Sada je očigledno da moramorestrukturirati kompletan vazduhoplovni sektor u zemlji, ne samo Kroacija erlajnsveć i aerodrome.. Moramo izaći sa modelom koji će biti održiv i u skladu sa evropskim smernicama za sektor. Verujem da ćemo u septembru ili oktobru predložiti konkretna rešenja. Država mora da ponudi konačno rešenje. Razmišljamo o eventualnom spajanju nekih aerodroma i entiteta sa Koracija erlajnsom, ali videćemo kojih", kazao je.

Ministar je pojasnio da država neće odustati od nacionalnog avio-prevoznika.

Hrvatska će dobiti 22 milijarde evra iz fonda za oporavak EU, a ta sredstva će joj biti na raspolaganju od iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

21 h

Podeli: