Ponedeljak, 04.03.2013.

12:19

Prodati najskuplji stanovi na svetu

Londonski mediji objavili su imena vlasnika apartmana u luksuznoj četvrti Najtsbridž, koja važi za najskuplji stambeni objekat na svetu.

Izvor: Tanjug

Default images

Među vlasnicima apartmana nalaze se ukrajinski tajkuni, arapski šeici, kazahstanski pevači, ali i ljudi iz sveta šou biznisa.

Apartman u ovoj ekskluzivnoj stambenoj zgradi, koju su izgradili braća Kristijan i Nik Kendi, mogu da priušte samo najbogatiji na svetu, a praznih stanova više nema, prenosi portal Mejl Onlajn (Mail online).

Među bogatim vlasnicima stanova u ovom neboderu je premijer Katara, šeik Hamad Al Tani. On poseduje apartman koji se proteže na čak tri sprata zgrade, i vredi oko 12 miliona funti.

U zgradi koja ima prozore otporne na bombe, skeniranje zenice oka pri ulazu u lift, kao i bazen dužine 21 metra, apartmane poseduje i najbogatiji čovek Ukrajine Rinat Ahmetov, kazahstanska pevačica Anar Aihanova, kao i Vladislav Doronjin, momak manekenke Naomi Kempbel.

Zgrada poseduje i prečišsćivač vazduha u slucaju napada otrovnim gasom, kao takozvanu sobu za paniku, u slučaju vandrednih situacija.

Svi oni imaju veličanstven pogled na Hajd Park i Najtsbridž, dok mnogi vlasnici apartmana kriju identitet, sakrivajući se iza raznih kompanija.

Najbogatiji stanari zgrade, pored Ahmetova, su nigerijska tajkunka Folorunsho Alakija i ruski farmaceutski par Karitonin, čija se bogatstva procenju na 81,9 miliona funti, odnosno 33,1 miliona funti respektivno.

Najskuplji stan vredan je 140 miliona funti, i ima stakla od poda do plafona, parking, direktan pristup spa centru i terenima za skvos.

Ova zgrada za najimućnije ljude planete poseduje i mnogobrojne saune, golf simulatore, bioskop, teretanu, podrum vina, kao i sobnu uslugu koja je obezbedjena putem tunela sa komšijskim hotelom od pet zvezdica - Mandarin Oriental.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: