Srbiji 3 od 5 top mesta za ulaganje

Dva srpska grada i Vojvodina kao pokrajina našle su se u pet najboljih evropskih destinacija za ulaganja, kada je u pitanju efektivnost troškova ulaganja.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

12:25

Default images

U izboru Fajnenšl Tajmsa (Financial Timesa), druga top evropska destinacija za ulaganja je Inđija, na trećem mestu je Sremska Mitrovica, a na četvrtom Vojvodina, saopštila je opština Inđija.

Konkurs „Evropski gradovi i regioni budućnosti“ tradicionalno raspisuje magazin „FDI Intelligence“, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Nagrade su u Kanu primili gradonačelnici Inđije i Sremske Mitrovice Goran Ješić i Branislav Nedimović.

Opština Inđija je ocenila da je to time potvrđeno da je ta opština postala jedna od najpopularnijih destinacija za ulaganje ne samo u Srbiji već i u Evropi, prvenstveno zbog brze i uslužne administracije, dobre infrastrukture i primene najmodernijih informacionih tehnologija.

Prvo priznanje došlo je 2008. godine kada je Inđija zauzela osamnaesto mesto na listi od 25 najboljih evropskih destinacija za ulaganje.

Lista gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi. Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: