Ponedeljak, 18.04.2011.

18:53

Dulić: Za vode treba 5,5 mlrd. evra

Srbija do 2013. treba da uloži 5,5 milijardi evra u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i komunalne sisteme za očuvanje voda.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je rekao da bi time Srbija uskladila propise u toj oblasti sa evropskim i ispunila uslove za pridruživanje EU.

"Srbija je u lošoj situaciji, nedostaju joj materijalna sredstva, planovi i projekti za izgradnju postrojenja za prečišćavanje voda", rekao je Dulić.

On je naglasio da sve zemlje u okruženju treba da naprave projekat kojim bi privukli novac od EU i drugih donatora za izgradnju regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Dulić je ukazao da su najveći zagađivači vode poljoprivreda i divlje deponije, kao i da se najveća količina otpadnih voda, koja se generiše u srpskim domaćinstvima, prečišćava na neprihvatljiv način, dok samo 35 odsto domaćstava ima kanalizacionu mrežu.

Ministar smatra da je neophodno da Srbija učestvuje na ovakvim skupovima i razvija saradnju sa okolnim zemljama, pošto 90 odsto voda koje prolaze kroz njenu teritoriju i koriste se za piće i u duge svrhe, dolazi iz drugih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: