Fortjun opet menja vlasnika, sad prodat tajlandskom milijarderu

Američki časopis Fortjun poznat po svojim listama najboljih vlasnika i najvećih firmi na svetu, prodat je za 150 miliona dolara tajlandskom milijarderu.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

19:34

Fortjun opet menja vlasnika, sad prodat tajlandskom milijarderu
(Foto: Thinkstock)

Time je promenio vlasnika drugi put za godinu dana.

Suočen s padom prihoda od reklama koji pogađaju celokupnu štampu, i smanjenjenjem prodaje papirnih izdanja, Fortjun se poslednjih godina usmerio na razvoj elektronskog izdanja i organizovanje ekonomskih konferencija.

Časopis je u novembru 2017. kupila kompanija Meredit Kor (Meredith Corps) kada je kupovala i grupu Tajm, međutim ta grupa je nekoliko meseci kasnije saopštila da želi da proda časopis radi ušteda. Tajlandski biznismen Šačaval Džiaravanon je na čelu konglomerata Šaroen Pokphand Grup, koji ima udela u firmama iz različitih sektora od hrane do telekomunikacija preko distribucije, nekretnina, automobilske industrije, onlajn trgovine, finansija i farmacije, navela je kompanija Meredit. Kupovina časopisa Fortjun je međutim lična investicija i milijarder obećava da će još povećati prisustvo časopisa onlajn i nastaviti njegovo geografsko širenje.

"Naša vizija je da od časopisa Fortjun napravimo međunarodnu marku u sektoru ekonomskih medija", rekao je Džiaravanon u saopštenju.

Fortjun je pokrenut u vreme Velike depresije 1929. godine i ostao je poštovana institucija u poslovnim krugovima. Časopis je razvio liste koje su postale referentne. Posebno se ističe "Fortjun 500", godišnja lista najvećih američkih kompanija prema obrtu, ili lista najboljih vlasnika firmi ili najcenjenijih firmi na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: