Petak, 31.08.2018.

17:42

"Nesposobni da reše pristupne saobraćajnice i granični prelaz"

Most "Bratoljub" još nije u funkciji iz političkih razloga, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Mihajlovićeva je ocenila da Federacija Bosne i Hercegovine nije u stanju da reši pitanje pristupnih saobraćajnica i graničnih prelaza kako bi most bio pušten u saobraćaj.

Ona je rekla da Srbija i Republika Srpska nisu odgovorne za to što nije u funkciji most "Bratoljub", koji povezuje Ljuboviju i Bratunac, a koji je, ukazuje Mihajlovićeva, završen u roku, pre godinu dana.

"Čini mi se da to ima veze sa politikom koja ne bi smela da se upliće kada je reč o građanima. Kakve veze ima ko pripada kojoj nacionalnosti, važno je da se povezujemo", rekla je ministarka novinarima u Loznici, gde je prisustvovala svečanom puštanju u saobraćaj rekonstruisane pruge Šabac-Loznica-Ruma.

Mihajlovićeva je dodala i da će Srbija učiniti sve da prohodnost saobraćaja na graničnim prelazima između Srbije i Republike Srpske bude veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: