Ponedeljak, 22.01.2018.

08:28

Brnabić u Minhenu pozvala direktora Dojče telekoma

Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u poseti Minhenu gde učestvuje na dvodnevnoj konferenciji "Digital, Life, Design".

Izvor: Tanjug

Brnabić u Minhenu pozvala direktora Dojče telekoma
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabić će učesnicima konferencije govoriti o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju. Takođe, predstaviće i prioritete i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi.

Po oceni uglednog britanskog magazina "Ekonomist" "Digital, Life, Design" jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se i sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske Beate Merk, sa kojom će razgovarati o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke.

Brnabić je juče, prvog dana posete rekla da je Srbija prepoznata kao jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu koja je uvidela da je digitalizacija trend koji će u potpunosti promeniti ekonomiju.

"Velika je čast što je Srbija pozvana da predstavi planove za budućnost i ono što je urađeno u oblasti digitalizacije na jednoj od najvažnijih konferenciji u oblasti digitalizcaije i inovacija. Jedini sam premijer iz takve zemlje koji je prisutan u Minhenu", istakla je Brnabić.

Ona se u nedelju sastala sa predsednicima nemačkih kompanija "Dojče telekom", "Kontinental" i "Simens", kao i sa predstavnicima kompanije "Goldman saks" s kojima je, kako kaže, razgovarala o nastavku i produbljivanju saradnje.

"Kompanije "Kontinental" i "Simens" su prominentno prisutne u Srbiji, a pozvala sam i predsednika "Dojče telekoma" da poseti Srbiju i da razmotrimo mogućnosti za dalju saradnju. Takođe, upoznala sam i ljude iz Amerike i američkih medija koji se bave digitalizacijom i razgovarali smo o tome da Srbija prezentuje u Americi svoje potencijale za razvoj u ovoj oblasti", kazala je Brnabić.

Brnabić je bila gost i na sastanku govornika konferencije koja okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: