Četvrtak, 19.09.2019.

13:15

Here započinje mapiranje Srbije

Kompanija koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od jeseni delove Srbije trodimenzionalnom tehnologijom.

Izvor: B92

Here započinje mapiranje Srbije
Foto: Here promo

Here planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Jasno obeleženo vozilo ove kompanije takođe će načiniti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključnih tačaka kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih, između ostalog, i da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje treba da poboljšaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.

U narednim nedeljama Here vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. U toj kompaniji ističu da će se čitav postupak snimanja odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.

Here navodi da je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti, pa će se snimci sa ulica Srbije obrađivati korišćenjem algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci će se objavljivati tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: