Sreda, 22.05.2019.

14:00

Nirburgring ima novog kralja – Honda Civic Type R skinut sa trona VIDEO

Renault Megane RS Trophy-R novi je kralj "Zelenog pakla" Nirburgringa.

Izvor: B92

Nirburgring ima novog kralja – Honda Civic Type R skinut sa trona VIDEO
Foto: Renault promo

Francuski hot-heč debitovaće 24. maja na Velikoj nagradi Monaka u Formuli 1.

Međutim, već se predstavio svetu oborivši rekord čuvene staze nadmašivši rezultat Honde Civic Type R.

Megane RS Trophy-R je stazu prešao za 7:40,1 minuta, što je 3,7 sekundi brže od Hondinog ponosa u konkurenciji produkcijskih automobila sa prednjim pogonom.

Pod haubom Trophy-R je 1,8-litarski turbo-benzinac sa 303 KS i 400 Nm, isti kao u Megane RS Trophy modelu.

Umesto da pojačaju snagu, u Renault Sport timu su se koncentrisali na smanjenje težine (za 130 kg), unapređenje aerodinamike i "radikalniji razvoj pogonskih osovina".

Na automobilu se nalaze Akrapovič izduvni sistem, Brembo kočnice, Bridgestone gume, Ohlins amortizeri i Sabelt "kadice" sedišta.

Renault Megane RS Trophy-R će se u prodaji naći krajem godine, a proizvodnja će biti ograničena na "nekoliko stotina jedinica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: