Utorak, 25.10.2022.

13:14

U Subotici gase svetla

U skladu sa aktuelnom energetskom situacijom i preporukama Ministarstva rudarstva i energetike a vezano za plan uštede energije koji se odnosi na javnu rasvetu, Grad Subotica je pristupio izradi plana uštede energije.

Izvor: subotica.info

U Subotici gase svetla
Ilustracija: Shutterstock/milan noga

Plan podrazumeva mere isključivanja 33 odsto svetiljki javne rasvete na svim mirnim mestima na teritoriji Subotice, izuzev svetiljki koje su na raskrsnicama. Smanjuje se broj novogodišnjih dekorativnih ukrasa, kao i broj dana s uključenim ukrasima, prenosi subotica.info.

Isključuju se sa sistema javnog osvetljavanja dekorativna rasveta Varoške kuće, dekorativna rasveta na zgradi u Subotici, u ulici Trg Republike 16, na objektu "Benetton", "Lilly" i Ravel, dekorativna rasveta Varoške biblioteke, rasvetu na sportskim terenima (Prozivka, Čvorkova bara, Kertvaroš kod Nirvane, OŠ Majšanski put, Mirgeš, Bajmak, Đurđin, Višnjovac, Kelebija, Čantavir), rasveta kod sledećih crkava i groblja: Pravoslavno groblje - Grabovačka, Katolička crkva - Trg žrtava fašizma, Franjevačka crkva, Pravoslavna crkva - Beogradski put, Pravoslavna crkva - Zmaj Jovana i ostale crkve u prigradskim naseljima.

Takođe, podešava se vreme isključivanja sistema javne rasvete 30 minuta pre svanjavanja u svim mesnim zajednicama na teritoriji Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: