Društvo 10

21.05.2024.

13:05

Pešačka zona spaja Kalemegdan i Knez Mihajlovu: Evo šta će biti sa saobraćajem

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas plan za uređenje Pariske ulice i rekao da će se njegovom realizacijom proširiti pešačka zona oko Knez Mihajlove ulice i spojiti sa Kalemegdanom.

Izvor: Tanjug

Pešačka zona spaja Kalemegdan i Knez Mihajlovu: Evo šta će biti sa saobraćajem
4kclips / Shutterstock.com

Podeli:

Šapić je na konferenciji za medije organizovanoj kod pešačkog prelaza koji spaja Knez Mihajlovu i Kalemegdan rekao da se nada da je došlo vreme za realizaciju ideje koja odavno postoji, a koja će prema njegovim rečima promeniti centar grada i učiniti ga zaista pravom pešačkom zonom.

On je dodao da će idejno rešenje biti dorađivano u toku sledećih nekoliko meseci, a da očekuje da se na jesen stvore uslovi za realizaciju, te da će prostor od Uzun Mirkove ulice pa do vrha Pariske postati veliko šetalište i kako je ocenio jedan od najlepših delova grada.

"Omogućićemo Beograđanima i onima koji dođu u naš grad da od Beogradskog pobednika, kroz čitav Kalemegdanski park, pa do Terazijske česme pešače neometano bez saobraćaja. To će naravno učiniti i da u ovom delu i vazduh bude nešto čistiji i da bude manje gužvi", rekao je Šapić.

Kada je u pitanju tramvajski saobraćaj, Šapić navodi da će on kao i do sada saobraćati normalno u delu Karađorđeve ulice i Ulice cara Dušana, a da postoji ideja da od Ulice cara Dušana saobraća jedno šatl vozilo koje će voziti do Uzun Mirkove i tu ići u krug.

Šapić dodaje da će plan u tom prostoru predvideti bašte i restorane i ocenio da će trg kada bude bio završen biti na ponos svih građana prestonice.

"Obilaznica oko Kalemegdanske tvrđave će ostati. Ideja nam je da je proširimo sa još dve trake, tako da svako ko iz Karađorđeve može da dođe do Cara Dušana i obrnuto", rekao je Šapić.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: