Hronika 0

21.05.2024.

15:54

Vatrena stihija petočlanoj porodici odnela krov nad glavom: Grad izdvojio milion dinara

Za samo par sati vatrena stihija je petočlanoj porodici Jojić iz sela Kremna kod Užica odnela krov nad glavom. Vatra je prvo zahvatila krov, a potom je izgoreo skoro čitav objekat.

Izvor: RINA

Vatrena stihija petočlanoj porodici odnela krov nad glavom: Grad izdvojio milion dinara
RINA

Podeli:

Prinuđeni da se snalaze Jojići su već neoliko dana smešteni kod rodbine, ali zahvaljujućii dobrim ljudima koji im pomažu nadaju se da će se vratiti u svoj skromni dom.

"Jako je teška situacija za našu porodicu. Ipak, važno je da smo svi sačuvali živu glavu, a kuću ćemo nekako ponovo napraviti. Znamo da se javilo mnogo ljudi da pomogne i još uvek nam pomažu, mnogo smo im na tome zahvalni. Jer bez njihove pomoći ne bi ništa bilo moguće, ovako imamo nadu da ćemo uskoro koliko-toliko osposobiti naš dom i vratiti se u njega", rekao je za RINU Predrag Jojić.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima, posetila je porodicu Jojić u Kremnima i tom prilikom saopštila da će grad sa milion dinara pomoći izgradnju nove kuće za tu petočlanu porodicu, a pored sredstava pružiće podršku i na druge načine, u skladu sa njihovim potrebama.

"Mi smo najpre ponudili pomoć ovoj porodici u vidu smeštaja u samom gradu, ali kako oni ovde žive i njihova je želja da tu i ostanu, odlučili smo da na Gradskom veću donesemo odluku i ovoj porodici pomognemo sa milion dinara. Znamo da to nije dovoljno da se kuća ponovo izgradi, ali se nadamo i sigurni smo da će se kao i uvek do sada, zajedno sa nama uključiti i brojni privrednici i sugrađani", istakla je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je za predstavnike gradskog rukovodstva briga o ljudima i svakom čoveku ovog grada uvek na prvom mestu. Naravno pored finansijskih sredstava na raspolaganju smo ovoj porodici i za sve drugo što im bude potrebno, poručila je gradonačelnica.

Za pomoć ovoj porodici otvoren je namenski račun kod Banke Poštanska štedionica. Broj računa je 200 0000135660809 10.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: