Društvo 0

21.05.2024.

8:16

Iz grada u selo – "Ovo je najbolja odluka": Mladi bračni par kupio kuću za 10.000 evra

Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima.

Izvor: RINA

Iz grada u selo – "Ovo je najbolja odluka": Mladi bračni par kupio kuću za 10.000 evra
RINA

Podeli:

Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukićima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

"Donacija od Ministarstva nam je puno značila, da za početak kupimo kuću. Naravno, uložili smo sredstva da je uredimo i dalje na tome radimo. Mi, kao mladi bračni par, smo baš želeli da ostanemo na selu. Razvili smo ovde i porodični posao sa strugarom i mislim da je za miran život, blizu grada, a opet van velike gužve, život u selima idealan", rekao je za RINU Stefan.

On dodaje da živeti na selu nekad i sad nije isto. Prilazni putevi kao i celokupna infrastruktura sada su mnogi bolji, a uslovi u ruralnim područjima za one koji imaju automobil su skoro isti kao što ih imaju stanovnici gradskih područja. Vredne Jovanoviće obišao je i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

RINA

"Od Vlade RS imamo veliku podršku preko resornog ministarstva da pružimo što bolje uslove da mladi bračni parovi ostanu na selu. Naravno, naša lokalna samouprava upravo radi na tome da se život na selu ne razlikuje od života u gradu, ulagajući prvenstveno u putnu infrastrukturu, ali i u vrtiće i škole, i u sve ostalo za čime naši sugrađani iskažu potrebu", rekao je Todorović.

Kroz dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu, do sada se skućilo na desetine porodica, a većina njih započela je i svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: