Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Više od 8000 vakcinisanih u Jagodini - šta im savetuju lekari?

Više od 8000 Jagodinaca primilo je prvu dozu vakcine u borbi protiv korona virusa, dok je revakcinisano oko 4500 pacijenata.

Izvor: KCN online Jagodina
Podeli
Foto: TV Kopernikus
Foto: TV Kopernikus

Na vakcinalnim punktovima u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova "JASSA" u nedelju je prvu dozu kineske „Sinofarm“ vakcine primilo oko 900 ljudi.

Iako se radi o bezbednim i proverenim vakcinama, lekari kažu da svi koji su primili neku od tri ponuđene, i dalje moraju da se pridržavaju propisanih mera zaštite.

"Nema opuštanja ni posle prve, a ni posle druge vakcine. Treba da prođe minimum dve do tri nedelje da bi se eventualno malo opustili. Postoje podaci o zaražavanju posle prve doze, ali i posle druge doze. Oni se zaraze negde pre primanja revakcine, pa se simptomi ispolje par dana posle revakcinacije. Znači, treba i dalje da se poštuju mere, a tek dve do tri nedelje posle revakcinacije mogu malo da se opuste", rekla je dr Katarina Simić iz jagodinskog Doma zdravlja.

Imunizacija u borbi protiv korona virusa organizovana je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, lokalnom samoupravom, Domom zdravlja i Opštom bolnicom.

Svi koji žele da se vakcinišu, mogu se prijaviti putem portala elektronske uprave. Nepokretne građane koji žele da prime vakcinu, služba će vakcinisati na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 89 idi na stranu