Beograd - Kultura - B92 Lokal

"Gradonačelnik." od ponedeljka u bioskopima

Film "Gradonačelnik." o legendarnom beogradskom gradonačelniku Branku Pešiću prikazivaće se od ponedeljka u četiri beogradska bioskopa, rekao je zamenik gradonačenika Goran Vesić.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/bluewren
Ilustracija: Depositphotos/bluewren

On je gostujući u jutarnjem programu RTV Pink rekao da će film posle prikazivanja u bioskopima biti prikazan na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

"Pre oko godinu dana sedeli smo Duška Jovanić, Vuk Dapčević i ja kada sam im predložio da urade film o legendarnom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću. Vuk i Duška su prihvatili moju ideju, grad Beograd je finansirao snimanje filma i sa ponosom mogu da kažem da smo sačuvali uspomenu na Branka", istakao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je dodao da je ovo bio poslednji trenutak da se snimi film jer je nekoliko ljudi koji su snimljeni u filmu u međuvremenu umrlo i da sada nije snimljen film njihova svedočenja o Branku ne bi bila sačuvana.

"Gazela, Terazijski tunel, Beograđanka, hotel Jugoslavija, FEST, BITEF, BEMUS, novi sportski centri samo su deo onoga što je Pešić uradio za Beograd", rekao je Vesić.

On je dodao da će Beograđanke i Beograđani koji budu gledali film razumeti koje osobine treba da ima dobar gradonačelnik Beograda a to su Brankove osobine.

"Dobar gradonačelnik Beograda treba da bude mangup, da bude hrabar, da ima političko iskustvo, da je spreman da se posvađa ako je interes Beograda u pitanju, da boravi među ljudima i rešava njihove probleme, da živi od ujutru do uveče za svoj grad, da voli svoj grad i da bude obrazovan jer u obrazovanju nema prečica. Oni koji budu gledali film videće da je sve to bio Branko. Ako su se te osobine tražile nekada tako je i sada", rekao je Vesić.

Film "Gradonačelnik." delo je scenariste Duške Jovanić i reditelja Vuka Dapčevića, a snimljen je prema ideji Gorana Vesića. Premijera filma je večeras u Kombank dvorani u 20 sati, navodi se u saopštenju Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.