Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Uvodimo nove sisteme bezbednosti u beogradske autobuse" VIDEO

Za Grad Beograd jedno od najznačajnijih pitanja je svakako bezbednost putnika u javnom prevozu. "Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika", istakao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za TV Prva.

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Jutros sam u nekoliko autobusa javnog gradskog prevoza proverio funkcionisanje ovog novog sistema bezbednosti. Suština ovog sistema bezbednosti je ta da autobus neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena", kaže Radojičić, prenosi Beoinfo.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila.

"Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju. Pored toga, uvodimo i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena. Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja", naveo je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.