Ljubimac na B92.net

Dirljiva priča iz Sirije o kuji koja je usvojila mače / FOTO

Kujica koja je izgubila celo leglo po porođaju odlučila je da se još jednom okuša u majčinstvu. Ovoga puta sa mačkom.

Izvor: B92
Podeli

Muhamed Ala Džalel, poznatiji kao Čovek Mačka iz Alepa, poznat je po svom azilu u kojem je dom našlo preko 80 mačaka zahvaćenih ratom na ulicama.

On je nedavno pronašao kujicu koja je skotna, pa ju je doveo svojoj kući kako bi mogla da se ošteni na toplom i sigurnom. Amira je ubrzo rodila štence koji su preminuli.

“Bili smo tužni i šokirani. Dali smo joj plišanog medu i stalno je mazili jer je bila veoma tužna“, kaže Alesandra Abidin, zaposlena u azilu.

E, onda se pojavio Džunior, mače koje je spaseno s ulice. Čim je primetio medu, prišao je Amiri. Očešao je svoju njuškicu o Amirinu i ljubav se rodila.

“Zatekli smo ih kako se igraju zajedno, a mače joj je visilo na leđima, a Amira je bila raspoložena, izgledala je kao da se smeje“, kaže Alesandra i dodaje da je ostalo... istorija.

Vesti

Pomozimo Belom da živi kako zaslužuje - bezbrižno!

Belom, kako mu je nadimak na Bežanijskoj kosi, ustanovljeno je da ima FIV (mačju sidu) i FELV (mačju leukemiju, prenosi se pljuvačkom, dakle ne sme da jede iz iste posude sa drugim životinjama). Te bolesti nisu iste i ne prenose se isto kao kod čoveka iako se tako zovu.

Vesti četvrtak 31.05. 16:00 Komentara: 16

Anketa: Da li treba zabraniti uzgoj činčila zbog krzna?

Ko se u Srbiji bavi uzgojem činčila, gde one završavaju, da li je u pitanju nehuman biznis ili posao od kojeg država ima koristi? To će biti neka od pitanja za goste Jutarnjeg programa TV Prva Elvira Burazerovića iz udruženja ORKA, Ivanu Lazić, šefa Grupe za zaštitu životinja u Upravi veterine, i Snežanu Milosavljević, iz Udruženja za uzgajanje činčile.

Vesti sreda 30.05. 08:25 Komentara: 46
strana 1 od 43 idi na stranu