Ljubimac na B92.net

Dan zaljubljenih je poranio u zoo-vrt u Detroitu

Stanovnici zoološkog vrta Rojal Oak u predgrađu Detroita dobili su romantične poklone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Čuvari su vukovima podelili pinjate u obliku srca, a polarnim medvedima i kamilama crvena srca napravljena od zaleđene hrane.

Pingvini su dobili specijalne kamenčiće koje su oslikali posetioci zoo-vrta.

Sve je to deo događaja Hart fest, koji se odigrao u ovom zoo-vrtu, a koji je bio otvoren za javnost.

"Životinjama je zabavno da rasturaju pinjate, da otpakuju poklone i da se igraju i plivaju sa njima. Važno je da se stanište životinja obogati aktivnostima", kaže Elizabet Arbou, koja se brine o sisarima u detroitskom zoološkom vrtu.

Vesti

“Todorova subota“ obeležena u Svilajncu / VIDEO

Još malo o konjima i ljubiteljma ovih plamenitih životinja. Prva subota Uskršnjeg posta zove se i Todorova subota. Svečano se obeležava u Svilajncu gde se okupljaju vlasnici i uzgajivači konja Resave. Oni defileom obeležavaju ovaj dan kao svoj praznik.

Vesti subota 24.02. 18:10 Komentara: 0

Zoolog zabeležio napet prizor: Pas umakao čoporu vukova / VIDEO

Na video-snimku, snimljenom u nacionalnom parku Abruzo Italiji, zoolog Paolo Forconi uspeo je da zabeleži nesvakidašnji prizor. Tri mlada vuka, stara devet meseci, napala su psa, kojeg su ugrizla dvaput. Međutim, pas je zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspeo da pobegne, i to kroz rupu u ogradi od žice. "Pas je sada dobro", napisao je Forconi na svom Fejsbuk profilu.

Vesti subota 24.02. 08:35 Komentara: 64

Ćurani se zaglavili u trci oko drveta / VIDEO

Jutjuber Trent Tomas odlučio je da se malo našali i pozajmi svoj glas ćuranima koji su na jednom video-snimku neprestano kružili oko drveta. Ne zna se šta je nateralo životinje na ovakvo ponašanje, ali se svakako može zaključiti da je u pitanju zanimljiv i smešan snimak.

Vesti petak 23.02. 20:25 Komentara: 2

Neko bi da se "drži za ruke" /VIDEO

Ovaj zlatni retriver dobio je novu vlasnicu nakon što je njegov vlasnik preminuo. Na objavljenom video-snimku vidi se pas koji uporno daje svoju šapu očigledno zadovoljan novom "mamom". Čini se da je željan ljubavi. Pogledajte ovaj dirljiv video-materijal.

Vesti četvrtak 22.02. 18:00 Komentara: 2
strana 1 od 192 idi na stranu