Kakvu hranu jedu psi?

Hrana koju mi jedemo stalno je predmet rasprave - od brojanja svake kalorije i brige o holesterolu, šećeru, soli i masti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2014.

15:58

Default images

Ali da li obraćate pažnju na hranu koju dajemo psima? Kompanije koje prave hranu za pse ubacuju velike količine soli, šećera, ulja i masti, tvrdi čovek koji je radio u ovoj industriji.

Stavljaju čak i veštačku boju, iako znaju da su psi slepi za boje. Etikete i deklaracije nam ne daju dovoljno informacija o tome šta je u konzervi.

Dejvid Džekson, bivši nutricionista zaposlen u industriji hrane za kućne ljubimce, kaže da proizvod koji se reklamira kao sočna piletina sadrži svega 4% piletine.

Zbog toga je Džekson napravio sajt kako bi informisao vlasnike pasa o kvalitetu hrane kojom se hrane psi (whichdogfood.co.uk). On tvrdi da su aditivi i masti koji se nalaze u psećoj hrani glavni razlog za gojaznost i probleme sa ponašanjem, uključujući i hiperaktivnost.

"Najuspešniji brendovi u Velikoj Britaniji imaju dve zajedničke stvari - nekvalitetne sastojke i visoke cene", kaže Džekson. "Većina vlasnika pasa nije svesno da postoji alternativa i da su bolesti koje nastaju kao posledica loše ishrane veoma raširene", dodaje on.

Britanska veterinarska asocijacija kaže da su psi navikli da jedu skoro sve, pa ne treba obraćati pažnju na njihovu hranu kao na ljudsku."Psi su svaštojedi i stoga im ne treba praviti posebne obroke ili posebne režime ishrane", kaže predsednik Britanske veterinarske ordinacije.

Foto: tiverylucky/Freedigitalphotos.net

Čime vi hranite svog ljubimca?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: