Ministarka Natalija Trivić na otvaranju "Zapleta"

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovala je otvaranju Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" iz Banjaluke.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Otvaranje je obeležilo premijerno izvođenje predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tom prilikom ministarka Trivić je istakla da je raduje što ovogodišnji festival otvara Jugoslovensko dramsko pozorište premijernim izvođenjem, s obzirom na intenzivne aktivnosti na jačanju saradnje u oblasti kulture i umetnosti između Republike Srpske i Srbije.

"Naši strateški ciljevi usmereni su na iniciranje i pospešivanje saradnje između institucija i stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije u kontekstu stvaranja jedinstvenog kulturnog prostora, i u tom smislu veoma me raduje učešće pozorišta iz Srbije na festivalima u Republici Srpskoj", rekla je ministarka Trivić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Dodala je da će dodatnu vrednost ovom događaju svakako dati i koprodukcije iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao i razgovori sa glumcima koji će biti upriličeni u okviru festivala.

Međunarodni festival glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" Banjaluka održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.