“Kumovi” danas u Zvezdara teatru

Predstava po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića "Kumovi", s podnaslovom "Komedija svakodnevne tragedije", biće premijerno izvedena večeras na velikoj sceni Zvezdara teatra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

09:04

Default images

Popularni pisac, akademik Kovačević imao je ovih dana operaciju zbog problema sa srcem, pa od odluke lekara zavisi da li će prisustvovati premijeri.

Kako je ranije izjavio, "Kumovi" su neobična priča o prijateljstvu čoveka koji je ostao bez posla sa kerom iz obližnjeg parka koji, takođe, nema posao.

Priča počinje obično, "kao sve priče koje će kasnije da se iskomplikuju i da dobiju sasvim drugo značenje. U osnovi je triler i ne bih ga prepričavao, jer ću otkriti ko je ubica", primetio je Kovačević.

On je dodao da ga je tokom pisanja komada zanimala današnja ekonomska i politička situacija u Srbiji, "ali ne ispričana na uobičajeni, politikantski način koji ima svoju trajnost i vrednost samo dok ta politička situacija traje", navodi se u najavi predstave iz Zvezdara teatra.

Uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Danica Maksimović, Milica Mihajlović, Branimir Brstina i Radoslav Milenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: