Sadam Husein je napisao svoju verziju "Igre prestola"

Manje poznata činjenica o pokojnom lideru Iraka Sadamu Huseinu je da je napisao četiri knjige, a jedna od njih biće objavljena na engleskom jeziku.

Kultura

Izvor: mirror.co.uk

Sreda, 13.07.2016.

16:11

Sadam Husein je napisao svoju verziju
Foto: Gettyimages

Novelu pod nazivom “Odlazite, đavoli”, mnogi su uporedili sa serijom “Igra prestola” zasnovanom na knjigama Džordža R.R. Martina “Pesma leda i vatre”.

Izdavač Hesperus Press iz Velike Britanije objaviće knjigu diktatora 25. decembra, 10 godina od njegovog ubistva.

U knjizi arapska armija saznaje za zaveru koju kuju hrišćani i cionisti pripremaju kako bi preoteli njihovu zemlju. Na posletku uspevaju da upadnu na teritoriju neprijatelja i unište dve velike kule. Mnogi smatraju da je Sadam za takvu završnicu bio inspirisan napadom na kule bliznakinje 11. septembra 2001.

Predstavnik izdavačke kuće izjavio je da je knjiga “mešavina ‘Igre prestola’ i ‘Kuće od karata’”.

“Bili smo zabrinuti da nekim piscima neće odogovarati da ih povezuju s Hesperusom kad objavimo ovu knjigu, ali mi smo politički neutralni. Objavljujemo samo ono što nam je zanimljivo”, rekao je on za Guardian.

Husein je objavio tri knjige pod pseudonimom. “Zabiba i kralj” je ljubavna priča o moćnom vladaru srednjevekovnog Iraka i prelepe devojke iz naroda po imenu Zabiba.

“Utvrđenje” je takođe smešteno u srednjevekovni period i govori o ratu između Iraka i Irana, dok se “Čovek i grad” bavi usponom Arapske socijalističke partije BAAS koju je Sadam predvodio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: