Na Sajmu razgrabljene knjige mladih supertalenata

Jedan sto na štandu "Samizdata B92" na Sajmu knjiga prekriven je knjigama koje su napisali pobednici prvog i drugog konkursa "Mladi književni supertalenti" koji organizuje ovaj izdavač i pokazalo se da ih njihovi vršnjaci veoma rado kupuju.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2015.

10:57

Default images

Osmišljen da podstakne mlade, koji vole da pišu, da pokažu koliko su talentovani, konkurs je zaista uspeo, jer pobednici, po troje svake godine, mogu da se pohvale da im se knjige odlično prodaju.

Naime, nagrade troje najboljih tinejdžera se sastoje u tome da im se nagrađen rukopis štampa i da bude ponuđen na prodaju kao i sve druge knjige "Samizdata". Idejni tvorac konkursa i član žirija glavna urednica "Samizdata B92" Lidija Kusovac se pohvalila da su knjige prošlogodišnjih pobednika skoro rasprodate, a i da se knjiga "Pogledaj plavi avion" Hane Piščević, ovogodišnje dobitnice druge nagrade, skoro prodala i da je tražila da se pokupe svi primerci koji se nalaze po knjižarama i donesu na Sajam, jer one koje su doneli već su i prodali.

Ona je ispričala da je prošle godine došlo na Sajam 20 učenika iz razreda koji je pohađao pobednik konkursa Kozma Prem, pisac romana "Pripovesti Ajrana", i svi su kupili po primerak.

Lidija Kusovac očekuje najviše kupaca za preostale primerke nagrađenih knjiga u četvrtak (29. oktobra) koji je na Sajmu "školski dan", jer tada dolaze i svi mladi pisci da potpisuju primerke svojih knjiga i da pričaju sa posetiocima.

Urednica Samizdata je ispričala da su ti susreti veoma zanimljivi, jer nagrađeni su spremni da daju savete svojim vršnjacima kako treba da pišu da bi mogli da učestvuju na konkursu, a možda pobede, pa se i oni jednom nađu na njihovom mestu da dele autograme na Sajmu knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: