"Farenhajt 451" kao e-knjiga

Pionir naučne fantastike Rej Bredberi (Ray Bradbury) konačno se pomirio sa budućnošću koju je predvideo u svojim delima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako prenosi agencija AP, 91-godišnji pisac koji je dugo bio ljuti protivnik digitalnih izdanja, napokon je pristao da se njegov kultni roman "Farenhajt 451" objavi kao elektronska knjiga.

Objavljena 1953, ova antiutopistička priča o društvu koje, u ime jednakosti, spaljuje knjige, prodata je u više od 10 miliona primeraka i prevedena na 33 jezika.

Bredberi je godinama zagovarao tradicionalno izdavaštvo na papiru, tvrdeći da elektronska izdanja "imaju miris sagorele nafte", a da je Internet samo jedna velika "šarena laža".

"Besmisleno je i nije realno", kazao je 2009. u izjavi za Njujork tajms.

Izdavačka kuća "Sajmon end Šuster", koja je objavila "Farenhajt 451" u digitalnom formatu, najavila je i novo izdanje Bredberijevih omiljenih dela - "Marsovske hronike" i "Ilustrovani čovek".

Knjige/Stripovi

Predstavljena knjiga Ž. Lauševića

Autobiografija jednog od najboljih glumaca njegove generacije Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", u izdanju kompanije "Novosti", predstavljena je 29. novembra u prepunom Muzeju Jugoslovenske kinoteke u prisustvu njegovih brojnih kolega i prijatelja.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 16:04 Komentara: 7

Dvogodišnjica smrti Milorada Pavića

U sredu 30. novembra na spomenik Miloradu Paviću u Tašmajdanskom parku vence će položiti, osim porodice, predstavnici izdavačke kuće Dereta i predstavnici ambasade Azarbejdžana u Beogradu, zemlje koja je i podigla spomenik srpskom piscu.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 13:39 Komentara: 4

Dela Branka Miljkovića do 2014.

Odbor za obeležavanje 80. godišnjice od rođenja Branka Miljkovića (1934-1961) ima za cilj izdavanje celokupnih dela ovog srpskog pesnika koja treba da budu objavljena do 2014. godine, rekao je predsednik odbora književnik Vidosav Petrović.

Knjige/Stripovi nedelja 27.11. 13:38 Komentara: 5
strana 1 od 29 idi na stranu