Poslednji dan Sajma knjiga

Večeras u 20 sati zatvaraju se vrata 53. međunarodnog sajma knjiga, dok će se počasni gost sajma, Japan, upisati u "Otvorenu knjigu" i svečano je predati "nasledniku", Grčkoj, koja će 2009. imati tu ulogu na 54. sajmu.

Tanjug
Podeli

Organizator sajma knjiga, preduzeće Beogradski sajam, saopštiće novinarima glavne statističke podatke koji će pokazati koliko je bilo posetilaca, koliko je karata prodato za sedam dana trajanja najveće kulturne manifestacije u Srbiji.

Tema o kojoj će se raspravljati i kada se pogase sajamska svetla "najveće balkanske knjižare" biće cena ulaznica od 220 dinara za pojedinačne i 150 dinara za kolektivne posete. Posetioci su se mahom žalili da je cena previsoka, dok su organizatori tvrdili da ne može da bude niža s obzirom na velike rashode oko uredđvanja, opremanja sajma i brojne ekipe koja se trudila da tokom trajanja sajma sve funkcioniše.

Većina domaćih i stranih izlagača će se složiti da je sajam bio bolje organizovan nego prošle godine, ali će mnogi otići razočarani mestom koje su dobili za svoj štand.

Poslednjeg dana sajma biće organizovan zvanični forum u sali "Slobodan Selenić" posvećen temi elektronsko izdavaštvo i elektronska kultura.

Novinari akreditovani na sajmu knjiga uručiće svoja priznanja najboljem i najljubaznijem izdavaču, u sali "Slobodan Selenić" u 12:30 sati. Ove godine oba priznanja idu u ruke "Geopoetike" koja je pre dva dana već dobila najveće sajamsko prizanje jer ju je zavanični sajamski žiri proglasio za izdavača godine.

Počasni gost ovogodisnjeg sajma - Japan, ostavio je za oproštaj od ove manifestacije da priredi prezentaciju haiku poezije koja će se održati u 16:30 sati u sali "Borislav Pekić".

Na štandovima izlagača će se i tokom popodneva održavati promocije a pisci će "dežurati" na štandovima svojih izdavača da bi privukli pažnju posetilaca.

Foto: Beta

strana 1 od 14 idi na stranu