Promovisana knjiga Eragon

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2006.

12:07

Default images

Promocija re-izdanja romana mladog pisca Kristofera Paolinija, "Eragon" i prvog izdanja nastavka ove avanture "Prvorođeni" održana je u utorak, 28. novembra u MAMUT megastore-u.

"Eragon" je jedna od najpopularnijih knjiga u žanru fantazije, koja se po temi i postignutom uspehu poredi sa svetskim fenomenima kao što su „Hari Poter“ i „Gospodar prstenova“.

Ova knjiga je širom sveta doživela veliki uspeh: zauzela je prvo mesto na najvažnijim listama bestselera, uključujući Njujork Tajmsovu i Pablišers Vikli.

"Eragon" je do sada objavljen u 37 zemalja, na preko 30 jezika i prodat je u više od 2.5 miliona primeraka samo u Americi.

"Eragov" predstavlja mitologiju u kojoj su nekada Jahači Zmajeva obezbeđivali mir i prosperitet zemlji Alageziji.

Zmajevi su svojim Jahačima davali magične moći, pa čak i besmrtnost.

Nijedan neprijatelj nije mogao da ih porazi – dok jedan od njih, Galbatoriks, nije odlučio da svu moć uzme za sebe. Ali sa Eragonovim otkrićem svetlucavog jajeta, iz kojeg se izleže zmaj Safira, vreme Jahača Zmajeva je ponovo došlo.

Eragon ulazi u svet magije i moći, postavši pravi heroj – i poslednja nada – za stanovnike Alagezije.

U periodu od 28. novembra do 8. decembra knjiga Eragon će se prodavati u MAMUT Megastore-u po promotivnoj ceni sa 20% popusta (545 din).

U toku trajanja akcije, kupci knjige Eragon će na poklon dobiti i oficijelni poster filma.

Film Eragon je najveći hit predstojeće sezone i biće prikazan u svim zemljama širom sveta 15. decembra.

Naslovnu ulogu tumaci debitant Ed Spelirs, koji je odabran između 180.000 kandidata na kastingu ravnom onom za Harija Potera.

On će, zajedno sa Džeremijem Ajronsom, Sienom Giljori, Džonom Malkovičem, Robertom Karlajlom i Djimonom Honsuom, preneti na veliko platno likove romana.

Film je režirao mag specijalnih efekata Štefan Fangmejer.

Megapopularna soul zvezda Džos Ston će se takođe pojaviti u filmu u ulozi vračre Anđele, dok glas Eragonovom zmaju Safiri pozajmljuje dobitnica Oskara Rejčel Vajz.

Eragon će kod nas premijerno biti prikazan dva dana ranije, 13. decembra u Sava centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: