Posthumni album Leonarda Koena na prvom mestu svetskih top-lista

Posthumni, novi album “Thanks For The Dance“ Leonarda Koena debitovao je na prvom mestu top-liste najboljih albuma u umetnikovoj rodnoj Kanadi. Širom sveta album je prigrljen sa najtoplijim recenzijama, a izdvaja se, već sada, kao divna posveta Koenovoj zaostavštini.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

11:14

Posthumni album Leonarda Koena na prvom mestu svetskih top-lista
Foto: gettyimages/Paul Butterfield

Leonard Koen jedna je od najdugovečnijih kulturoloških ikona moderne istorije. Njegova muzika, poezija i proza, umetnost uopšte, nastavljaju da imaju uticaj i da inspirišu publiku širom sveta.

Album Thanks For The Dance je zaposeo prva mesta na top-listama najboljih albuma u Belgiji, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švajcarskoj.

Mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” sadrži intervjue s producentom (Adam Cohen), snimateljem (Michael Chaves), kao i onima koji su doprineli njegovom nastanku, a to su: Leslie Feist, Daniel Lanois, Richard Reed Perry (Arcade Fire), Zac Rae (Death Cab For Cutie), Damien Rice i Patrick Watson. Svako od učesnika opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: