Međunarodni festival saksofona

Šesti međunarodni festival saksofona u Srbiji otvoren je u atrijumu Narodnog muzeja. Ovde su koncerte priredili saksofonisti Gordan Tudor, a zatim Milanski kvartet saksofona.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

12:30

Međunarodni festival saksofona
Foto:depositphotos/KateNovikova

Tudor je jedan od vodećih muzičara svoje generacije, aktivan kao solista, kompozitor i pedagog. Višestruki je pobednik državnih i međunarodnih takmičenja saksofonista i kompozitora, kao i dobitnik najviših umetničkih i diskografskih nagrada.

Milanski kvartet saksofona osnovan je 2010. godine i u njegovom sastavu su mladi muzičari iz Pijemonta, Veneta, Lombardije i Trentina. Zahvaljujući studijama kod uglednih profesora u Francuskoj, Austriji i Italiji, razvili su virtuoznost i muzikalnost koja je veoma cenjena i potpuno je – italijanska.

Festival traje do subote. Na večerašnjem programu u Muzičkoj školi „Stanković” u 20 sati publika će čuti ansambl "Sax Nouveau" pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: