Divna Ljubojević i "Melodi" održali koncert u "Kolarcu"

Naša najznačajnija interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor "Melodi" opravdali su svetsku reputaciju izvanrednim nastupom na sceni "Kolarca".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovaj prvorazredni kulturni događaj bio je deo koncertne turneje "Zlatna nit" čija je ideja da se domaćoj publici predstavi nit koja povezuje muzičko nasledje Srbije od srednjeg veka do savremenog doba, sa muzičkim nasledjem Vizantije i zemljama vizantijskog kulturnog kruga kao što su Grčka, Bugarska i Rusija.

Na elegantan i veoma ubedljiv način Ljubojević je zajedno sa svojim horom dočarala publici raskoš, radost i bogatstvo pravoslavnog pojanja i izazvala ovacije svih koji su se večeras našli u "Kolarcu".

U 90 minuta nastupa Ljubojević je u različitim vokalnim kombinacijama predstavila izuzetno kulturno vizantijsko nasleđe.

Protagonisti koncerta ispraćeni su sa scene frenetičnim aplauzom i u uzvicima "bravo".

Muzika

Svetski dan džeza na zidiću: Katarina Kočetova trio

Dom omladine Beograda tradicionalno obeležava Svetski dan džeza, a ove godine našim sugrađanima poklanjamo besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak 30. aprila od 18 časova predstavićemo bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica Katarine Kočetove – KK trio, koji će nastupiti na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Muzika petak 27.04. 13:00 Komentara: 2

Prodaja muzike zabeležila rekordan rast

Svetska prodaja muzike zabeležila je rekordni rast 2017. godine od 8,1 odsto. Prvi put digitalna prodaja predstavlja najveći deo od ukupnih prihoda, zahvaljujući velikom rastu striminga, saopštila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI).

Muzika utorak 24.04. 21:14 Komentara: 17
strana 1 od 18 idi na stranu