Divna Ljubojević i "Melodi" održali koncert u "Kolarcu"

Naša najznačajnija interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor "Melodi" opravdali su svetsku reputaciju izvanrednim nastupom na sceni "Kolarca".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovaj prvorazredni kulturni događaj bio je deo koncertne turneje "Zlatna nit" čija je ideja da se domaćoj publici predstavi nit koja povezuje muzičko nasledje Srbije od srednjeg veka do savremenog doba, sa muzičkim nasledjem Vizantije i zemljama vizantijskog kulturnog kruga kao što su Grčka, Bugarska i Rusija.

Na elegantan i veoma ubedljiv način Ljubojević je zajedno sa svojim horom dočarala publici raskoš, radost i bogatstvo pravoslavnog pojanja i izazvala ovacije svih koji su se večeras našli u "Kolarcu".

U 90 minuta nastupa Ljubojević je u različitim vokalnim kombinacijama predstavila izuzetno kulturno vizantijsko nasleđe.

Protagonisti koncerta ispraćeni su sa scene frenetičnim aplauzom i u uzvicima "bravo".

Muzika

Prodaja muzike zabeležila rekordan rast

Svetska prodaja muzike zabeležila je rekordni rast 2017. godine od 8,1 odsto. Prvi put digitalna prodaja predstavlja najveći deo od ukupnih prihoda, zahvaljujući velikom rastu striminga, saopštila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI).

Muzika utorak 24.04. 21:14 Komentara: 16

Filharmonija pomaže mladim muzičarima

Orkestar harmonika iz Kragujevca održaće koncert u nedelju, 22. aprila u 12 časova u sali Beogradske filharmonije i promovisati svoje prvo CD izdanje “Pad Berlina”. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako na harmonikama zvuče kompozicije od Šostakoviča do Vagnera, i od Mokranjca do grupe Smak.

Muzika petak 20.04. 11:00 Komentara: 1
strana 1 od 1291 idi na stranu