Kultura

Petak, 16.06.2017.

12:56

Džej Zi je prvi reper sa ovim priznanjem, Obama niže hvalospeve

Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame).Džeaj Zija, koji nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji pošto uskoro očekuje blizance, sa suprugom takođe pevačicom Bijonse predstavio je bivši američki predsednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Izvor: Beta

Džej Zi je prvi reper sa ovim priznanjem, Obama niže hvalospeve
foto: getty

Obama je govoreći o Džeju Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, rekao da između njega i njujorškog repera ima sličnosti.

"Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gde smo danas", rekao je Obama u video-poruci.

Obama je naveo i da obojica imaju ćerke, mada će se to promeniti kada Džej uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene "koje su daleko popularnije od njih".

Bivši američki predsednik je rekao i da su se numere Džeja Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pesama, u Ovalnoj sobi Bele kuće jedino do sada slušale za vreme njegovog mandata.

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vreme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi.

Autori pesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom poslednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: