"Nisam kapirala pruženu priliku, ni sebe nisam shvatala preozbiljno. Htela sam normalan život"

Jedna od najvećih i najlepših tinejdžerskih zvezda bivše Jugoslavije priča o svom ulasku u film sa četiri i po godine, o intervjuu za "Intervju" Endija Vorhola, kako je u Holivudu odbila nepristojnu ponudu, ali i kako je umesto da uđe u filmsko sazvežđe odlučila da bude samo mama.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

18:43

Foto: YouTube / Printscreen

"Htela sam normalan život. Da nemam veze sa glumom. Da budem tinejdžer kao svi. I tako mislim tokom tog letovanja na Braču. Petog dana na moru, zvoni telefon u kući. Zovu me da dođem u Beograd. Snima se film "Bal na vodi". Ne želim. Kažu, fenomenalna je uloga. Odlična je i ekipa: Dragan Bjelogrlić, Žika Todorović, Milan Štrljić, Nebojša Bakočević, Goran Radaković. Oni već treniraju veslanje, spremaju se za film. Trajalo je tri dana ubeđivanje i na kraju pristanem", ispričala je Gala Videnović u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

"Dolazim u Beograd, ekipa sedi u 'Maderi'. Pitam kad počinje snimanje. Kažu: 'Prekosutra.' 'Bal na vodi' je označavan kao antikomunistički film, kao i za tadašnje prilike veliki antidržavni film. Ali ja sam tada bila klinka. Nisam imala pojma o svemu tome", rekla je Gala Videnović.

"Posle 'Bala na vodi', snimam 'Metlu bez drške', a onda i svoj poslednji film u Jugoslaviji 'Vila Orhideja'. Snimala sam tri meseca u Zagrebu. Sa filmom 'Bal na vodi' išla sam svuda po svetu. Na festival u Londonu, Parizu, Milanu... Na festivalu u Njujorku intervjuisali su me za čuveni 'Intervju', magazin Endija Vorhola. Tada nisam skroz kapirala priliku koja mi je ukazana pojavljivanjem u 'Intervjuu'. Bio je to, za to vreme, možda najuticajniji umetnički časopis na planeti. Znala sam ko je Endi Vorhol, ali nisam shvatala koliko je značajno pojavljivanje u 'Intervjuu'. Inače nikada nisam sebe preuveličavala i shvatala se preozbiljno", ispričala je glumica koju sada gledamo u seriji "Pet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: