Crnohumorna komedija zabranjena u Rusiji stiže u srpske bioskope

Politički život u Sovjetskom savezu pedesetih godina dobija crnohumornu formu u novom filmu "Staljinova smrt", Armanda Lanučiija, koji će od 22. februara biti u prilici da vidi i bioskopska publika u Srbiji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

17:32

Crnohumorna komedija zabranjena u Rusiji stiže u srpske bioskope
Prinscreen YouTube/New Trailer Buzz

Ova ekranizacija francuskog stripa "La mort de Staline" stavlja u fokus političke mahinacije i previranja posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina i prikazuje ih na najzabavniji mogući način.

Radnja filma se odvija u Moskvi, 1953. godine. Nakon smrti sovjetskog diktatora Staljina, sledi kompletni haos u vrhu vlasti, kao i borba za upražnjenu poziciju.

Među moćnicima koji započinju nadmetanje za prevlast su Georgij Maljenkov, Nikita Hruščov i šef policije Lavrentij Berija. Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija obećava odličnu zabavu, bar sudeći po izvanrednoj glumačkoj postavi u kojoj su Džefri Tambor, Stiv Bušemi, Rupert Frend, Džejson Ajzaks i Sajmon Rasel Bil, koji stvaraju urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije.

Lanučiju su saradnici u stvaranju ove priče bili Dejvid Šnajder i Ijan Martin.

Film "Staljinova smrt" je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio vrlo povoljne kritike medija i filmskih kritičara.

Uprkos međunarodnom uspehu, u Rusiji je ovaj film izazvao velike kontroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: