"Klip" osvojio nagradu u Švedskoj

Dugometražni film "Klip" mlade srpske rediteljke Maje Miloš, osvojio je nagradu za najbolji debitantski film na festivalu Peace and Love u Švedskoj, saopštio je distributer Tuck Vision.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

09:36

Default images

Film je učestvovao na mnogim festivalima i imao je veliki međunarodni uspeh. U srpskim bioskopima debitantski film Miloševe se prikazuje od 12. aprila .

Radnja filma smeštena je u surovo okruženje beogradskih predgrađa. Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom, otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe.

Zaljubljena je u Ðoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela.

Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Nagrada za debitantski film Maje Miloš samo je jedna u nizu nakon što je „Klip“ na filmskom festivalu u Roterdamu dobio nagradu "Tigar", osvojio još nekoliko međunarodnih nagrada, a poslednje priznanje dobio je pre desetak dana na festivalu u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: