Filmovi koji nas očekuju u 2012.

Filmovi Kventina Tarantina, Roberta Patinsona, Danijela Krejga i Dejvida Kronenberga neki su od najiščekivanijih filmova 2012. godine prema mišljenju uredništva britanskog lista "Indipendent".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 31.12.2011.

18:20

Default images

U filmu "Bel Ami" režisera Deklana Donelana i Nika Ormeroda zvezda "Sumraka" Robert Patinson glumi beskrupuloznog novinara u 19. veku u Parizu. Adaptacija dela Gi de Mopasana, film pokazuje na koji su se sve način novinari dovijali da dobiju informacije i napreduju.



Holivudska glumica Skarlet Johanson glumiće u dugo očekivanoj adaptadiji romana Majkla Fabera "Under the Skin" (Pod kožom). Johansonova glumi vanzemaljku koji zavodi autostopere i šalje ih svojima da ih pojedu.

Film Toma Tikvera "Cloud Atlas" sa Tomom Henksom, Hju Grantom i Hali Beri biće, prema oceni "Indipendenta", ili sramni promašaj ili veliki uspeh adaptacije romana Dejvida Mičela.

Poslednji film Kristofera Nolana o Betmenu "The Dark Knight Rises" (Uspon mračnog viteza) pojaviće se sredinom godine u bioskopima. Ovoga puta maskirani zaštitnik u vidu Kristijana Bejla sukobiće se sa teroristom koga glumi Tom Hardi.



Posle "Gordosti i predrasude" i "Pokajanja" Kira Najtli i Džo Rajt udružiće se ponovo, ovoga puta u novoj adaptaciji Tolstojevog klasika "Ana Karenjina".

Film, prema najavama, neće biti ni najmanje smeran i pristojan već se se otvoreno baviti temama požude, seksualne ljubomore, snobizma i društvene izolacije.

Danijel Krejg ponovo će glumiti Džejmsa Bonda u filmu "Skyfall" ali se ovoga puta očekuje da će reditelj Sem Mendez insistirati na likovima što, kako navodi list, znači da se Bond neće samo rvati sa neprijateljskim agentima već i sa sopstvenim demonima.

Baz Lurman prihvatio se velikog posla adaptacije romana Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" i publici samo ostaje da vidi da li će Leonardo Dikaprio imati dovoljno harizme i misterije da naslovnu ulogu.

Posle "Proroka" Žak Odiar okrenuo se, kako je rekao, mračnom i tragičnom filmu sa očajnim likovima - "Rust And Bone" (Rđa i kost) u kome glumi Marion Kotijar.

Jedan od najvoljenijih romana Čarlsa Dikensa "Velika očekivanja" ponovo će biti adaptiran za veliko platno, ovoga puta u režiji Majka Njuela, sa Helenom Bonam Karter, Rejfom Fajnsom i Džeremi Irvinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: