Nagrada „Tanja Petrović” uručena Bojani Andrić

Bojani Andrić, urednici emisije „Trezor” Radio-televizije Srbije u Skupštini grada Beograda uručena je nagrada za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu. Nagradu dodeljuje Fondacija „Tanja Petrović”. Specijalna plaketa posthumno je dodeljena Nebojši Popoviću.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

10:11

Default images

Izvor: Politika.rs

–U vremene instant medijskih sadržaja, u doba kiča i rijalitija, još postoje pojedinci koji posvećeno rade, koji vide i dalje i šire i koji se ne predaju atmosferi ravnodušnosti i beznađa, piše u obrazloženju žirija za dodelu ove ugledne nagrade.

Bojana Andrić i emisija „Trezor” koja se na programu RTS -a emituje već 15 godina čuvaju televizijsku arhivu od zaborava i nestanka, uz informacije o autorima, svedočenja učesnika, ocene i analize eksperata.

–Nagrada mi znači mnogo, ali i velikom timu trezoraca.Tokom ovih 15 godina prošlo je tridesetak ljudi, neko duže neko kraće. Dve osobe Vesna Došen i Vesna Ignjatović su tu od prvog dana zajedno samnom. To je trebalo izdržati. One sad odoše u penziju, mi još malo nastavljamo. Poruka svim mlađim generacijama, je da istraju, rekla je Bojana Andrić zahvaljujući na nagradi, uz napomenu da se, nažalost, još ne nazire kraj onom za šta se „Trezor” zalaže tokom proteklih 15 godina postojanja: da se formira Muzej televizije i u njemu čuvaju video i fono zapisi, koji su značajno nacionalno blago.

Tanja Petrović (1967-2013) bila je novinar, urednik i sekretar za kulturu grada Beograda. Karijeru novinara započela je na Studiju B, zatim nastavila na Trećem kanalu RTS-a, a najduže se zadržala na Radiju B92, gde je radila kao urednica kulturnog programa.

Posle 2000. godine bila je četiri godine gradski sekretar za kulturu, zatim urednica izdavačke kuće Samizdat B92, a od 2006. radila je u „Politici” kao urednik onlajn izdanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: