BINA predstavlja “Peča Kuča” format

“Peča Kuča” format, popularan među dizajnerima i arhitektama za predstavljanje praksi, prvi put se dešava i na Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture, ali ovog puta umesto pregleda projekta, učesnici tribine pričaće o temama kojima se bave, i za koje misle da su bitne za grad i energiju grada.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

15:08

Default images

Svi učesnici tribine koja će se održati u subotu, 28. aprila od 19.00 do 21.00 u galerij Artget Kulturnog centra Beograda predstaviće se sa 20 slajdova u trajanju od 20 sekundi.

O zelenoj energiji grada svoje stavove će predstaviti “Supernatural festival” koji pravi svoju oazu na Adi Huji, i “Ekoist”, koji pokušava da ozeleni fasade grada.

Ulične novine “Lice ulice” će ispričati kako se pravi mreža uličnih prodavaca, pripadnika marginalizovanih grupa, za časopis koji se bavi gradom. Dobrica Veselinović iz “Expedicije Inex film” predstaviće ”Uradi sam” filozofiju kao modela izgradnje grada, a kako sve kultura može da bude deo javnog prostora pokazaće Iva Čukić na primerima projekata Ulične i taktilne galerije.

Prostorima kulture baviće se i Treći Beograd, i Mila Nikolić. “Kontekst” će ukazati na pukotine koje postoje u dominantoj kulturnoj politici koja se fokusira na eksploataciju društvene kreativnosti kroz koje je moguće i dalje proizvoditi kulturu kao deo opšteg dobra i time graditi grad. “Ko gradi grad” objasniće zašto svake godine postavljaju to pitanje, a “Pesničenje” šta je energija grada, kao i Danica Prodanović i Ivan Kucina.

Moderatori tribine su Mia David i Milan Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: