Kultura

Utorak, 01.11.2016.

11:29

Sajam knjiga posetilo 188.409 ljudi

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je pod sloganom "Knjige u ruke" održan od 23. do 30. oktobra, posetilo je 188.409 ljubitelja knjige, saopštili su danas organizatori.

Izvor: Tanjug

Sajam knjiga posetilo 188.409 ljudi
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Učešće je uzelo 480 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači), od kojih 412 domaćih i 68 inostranih. Na više od 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavila su se 1.002 učesnika - izlagača, suizlagača i zastupljenih firmi.

Odigralo se 573 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača, a zajedno sa dešavanjima na drugim prostorima povodom Sajma knjiga ukupno je izvedeno 610 programa.

Posetioci su mogli da pogledaju 11 izložbi, a na drugom Festivalu stvaralaštva mladih, u okviru Sajma, predstavljeno je devet programa. Na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvovali su pored izlagača iz Srbije i izlagači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke Republike.

Na sajmu su proglašeni izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najbolji izdavač iz dijaspore, posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, najlepša knjiga i specijalno priznanje za mladog dizajnera knjige.

Sajam je pratilo 1.207 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija iz zemlje i inostranstva - iz Bugarske, Irana, Japana, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Kine, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: