Uklanja se skulptura princeze Dajane i Dodija al Fajeda

Luksuzna londonska robna kuća Harods najavila je uklanjanje skulpture koja predstavlja princezu Dajanu i njenog partnera Dodija al Fajeda, a koju je postavio bivši vlasnik Harodsa - Dodijev otac, Mohamed al Fajed.

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

18:50

Uklanja se skulptura princeze Dajane i Dodija al Fajeda
Foto: Gettyimages

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" biće vraćena Mohamedu al Fajedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997.

Statua je postavljena ispred londonske robne kuće 2005, a na tom mestu je ostala i nakon prodaje Harodsa kompaniji Katar Holding.

Ali, direktor robne kuće Majkl Vord ocenio je da je vreme da se statua ukloni, podsetivši da su Dajanini sinovi prinčevi Vilijam i Hari, u znak sećanja na majku, naručili izradu njene skulpture koju će izraditi vajar Ijan Rank-Broudli. Statua če 2019. godine biti izložena u vrtu Kensingtonske palate u kojoj je princeza živela.

"Vrlo smo ponosni što smo odigrali svoju ulogu u slavljenju života princeze Dajane i Dodija al Fajeda", izjavio je Vord.

"Najavljujući izradu i postavljanje nove zvanične statue princeze Dajane u Kensingtonskoj palati, smatramo da je trenutak da ovu skulpturu vratimo gospodinu al Fajedu i da pozovemo javnost da princezi oda počast u vrtu palate", rekao je.

A post shared by Arjun Pachory (@arjunpachory) on

Vord nije objavio tačan datum uklanjanja skulpture.

Portparol Mohameda al Fajeda rekao je za Tajms da je zahvalan što je statua ostala ispred robne kuće tako dugo.

"Omogućila je milionima ljudi da odaju počast dvema izuzetnim osobama, i da ih se sete. Došao je trenutak da se statua vrati kući", rekao je al Fajed.

A post shared by Andrew Bradbury (@dirl69) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: