Kultura

Četvrtak, 13.02.2014.

15:52

Vodimo vas na “Mikser tango festival”

Tradicionalne “Mikser milonga” večeri su iskoračile iz svog standardnog termina ponedeljkom uveče i evoluirale u “Mikser tango festival” koji se održava u Mikser House-u (Karađorđeva 46) od 14. do 16. februara 2014.

Izvor: B92

Default images

Tokom tri dana publika će moći da uživa u tango kulturi kroz različite segmente programa – od plesnih i koncertnih večeri, do seminara za učitelje tanga, prezentacija tango škola, i pratećeg programa koji obuhvata izložbu fotografija, video projekcije sa svetskih prvenstava, sajam odeće i obuće za tango, i još mnogo toga.

U petak se odvija maskenbal sa temom “Dan zaljubljenih 3014. godine”, a organizatori pozivaju posetioce da svojim maskama dočaraju kako bi mogao da izgleda zaljubljeni par za hiljadu godina. Veče će upotpuniti muzika za koju će se pobrinuti tango DJ – Ana Babić i nastup plesne škole “Danza del Arte”, kao i dodela nagrada za najbolju mušku i žensku masku. Cena ulaznice za maskembal je 200 dinara i može se kupiti na ulazu u Mikser House.
Drugog dana festivala Miša Plavšić, prvi tango plesač u Srbiji, će održati seminar za učitelje tanga. Od 17 sati publiku očekuju prezentacije beogradskih tango škola “Cadena” i “Tango Studio”, kroz koje će posetioci moći da se upoznaju sa radom iskusnih beogradskih tango plesača i učitelja.

Večernji program je rezervisan za svečano otvaranje festivala (20 časova) uz nastupe kamernog orkestra Gudači sv. Đorđa, Bobana Bijelića, i Sonje Kalajić. Posetioci će od 21 i 30 biti u prilici i da čuju kako je zvučao beogradski tango tridesetih godina, nakon čega će uslediti milonga uz tradicionalno argentinsko jelo – empanade i vino.

Cena ulaznice za večernji program je 500 dinara i može se kupiti na ulazu u Mikser House.

U nedelju Miša Plavšić još jednom drži seminar za učitelje tanga, nakon čega se održavaju prezentacije tango škola “Magia” i “Natural”, koje pored toga što podučavaju tango ples rade i na širenju bogate tango kulture.
Muzički program poslednje večeri obeležiće nastupi kvartreta Miloša Krstića, koji prvi put nastupa upravo na “Mikser tango festivalu”, benda “Profesori”, ansambla “Libercuatro” i kvinteta “Tanguango”. Nakon koncertnog programa posetioce očekuje ples milonga uz argentinske emanade i vino. Cena ulaznice za koncertni program, koja važi i za milongu, je 500 dinara.

“Mikser tango festival” je otvoren za posetioce od 21 do 1 čas prvog dana i od 11 do 2 časa drugog i trećeg dana. Prateći programi sva tri dana festivala biće izložba tango fotografija, video projekcije sa svetskih prvenstava, kao i sajam odeće i obuće za tango.

B92 i Mikser poklanjaju vam 3x2 karte za večernje programe “Mikser tango festivala”. Prijavite se na karte@b92.net, ostavite ime i prezime, broj kontakt telefona i napomenu za koje veče želite karte, a u subjektu poruke obavezno upišite MIKSER TANGO FESTIVAL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: