Kultura

Petak, 02.03.2012.

15:01

"Gitar Art Laureati" u Zrenjaninu

Festival "Gitar art laureati" biće održan 9. i 10. marta u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" i Kulturnom centru Zrenjanin, najavili su organizatori.

Izvor: Beta

Default images

Kako je rečeno, taj festival biće održan po peti put u Zrenjaninu, a po konceptu je jedinstven u Evropi jer se u dva koncertna dana predstavljaju najbolji mladi gitaristi današnjice, dok se nastup svetski priznatih muzičara stavlja u službu mladih kolega.

Direktor festivala Vladimir Kajlovic rekao je da mladi gitaristi imaju priliku da steknu dragocenu koncertnu praksu, ne takmiče se sa vršnjacima, ne ocenjuje ih žiri, a za razliku od javnog časa, nastupaju pred potpuno nepoznatom publikom u velikim koncertnim prostorima.

Prvi koncert biće održan u petak, 9. marta u zrenjaninskom pozorištu i biće to koncert za gitaru i orkestar savremene švajcarske kompozitorke Maje Leru, u izvodjenju Beogradske Sinfonijete, pod upravom Aleksandra S. Vujića.

Kao solista, nastupiće jedan od najboljih srpskih gitarista danas redovni profesor na nekoliko fakulteta - Zoran Krajišnik.

Publici će se predstaviti i učenici zrenjaninske Muzičke škole.

U subotu, 10. marta u Kulturnom centru planiran je koncert ansambla "Amaro Del" koji izvodi romsku muziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: