Kultura

Sreda, 12.11.2008.

13:40

Završava se Slobodna zona

Četvrti filmski festival "Slobodna zona" biće završen 12. novembra u Dvorani kulturnog centra Beograda, premijernom projekcijom francuskog dokumentarca "Advokat terora".

Izvor: Tanjug

Default images

Reditelj Barbet Šreder snimio je dugometražni film (135 minuta) o kontroverznom advokatu Žaku Veržesu, koji je branio teroriste, diktatore i ratne zločince različitih ideologija.

Na programu završnog dana su i češki dokumentarac "Marsela", autorke Helene Treštikove, najavljen kao film o običnom životu obične žene, ali u periodu od 26 godina, kao i kanadska produkcija "Uz Jangce", autora Junga Čenga, epski dokumentarac o sudbinama izmenjenim zbog gradnje najveće hidroelektrične brane "Tri klisure" u Kini.

Na festivalu posvećenom angažovanim ostvarenjima, od 7. novembra prikazano je 17 igranih i dokumentarnih filmova, pod sloganom "Pomeri granice" i u organizaciji Kulturnog centra Reks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: