Svet

Sreda, 20.01.2016.

11:58

Davos: I giganti se plaše krize

Predsednik marketinškog odeljenja giganta WPP, Martin Sorel pridružio se onima koji upozoravaju da se svet suočava sa usporavanjem rasta.

Izvor: B92

Davos: I giganti se plaše krize
Foto: Tanjug/AP

Sorel je na ekonomskom forumu u Davosu rekao da je nizak rastnešto što postaje normalno, a da je problem nedostatak svežeg kapitala i to što se inflacija previše kontroliše.

“Taj scenario će se nastaviti. Sistem neće moći da izdrži takve stope rasta, rekao je Sorel.

Ken Rogof, bivši glavni ekonomista MMF-a i profesor na Harvardu okrivio je Kinu za nedavne turbulencije na tržištu.

“Potresi se nisu desili zvbog FED-a i odluke o kamatnim stopama”.

On takođe vidi teškoće pred zemljama u razvoju.

“U narednoj godini biće mnogo rizika sa kojima je Kina da se suoči, ali i tržišta u razvoju, ali neće biti tako dramatično u Evropi i SAD", kaže taj ekonomista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: